Kadirov: „Još 70.000 čečenskih boraca spremno otići na ukrajinski front“

Još 70.000 čečenskih boraca spremno je otići u zonu vojnih operacija u Ukrajini, izjavio je čelnik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov.

“Odlučno smo odbacili europske antireligijske i mizantropske vrijednosti i izrazili spremnost da pobijedimo sotoniste i njihove miljenike bilo gdje u svijetu. Deset tisuća čečenskih boraca već je uključeno u ovaj plemeniti cilj. Bude li potrebno, spremno im se pridružiti još sedamdeset tisuća.”, kazao je Kadirov.

Naglasio je da su tijekom svečanog postrojavanja snaga Čečenske Republike u Groznom svoju potporu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu izrazili i teolozi, poznati čečenski starješine, udovice, majke i žene vojnog osoblja .

“Ovo je konsolidacija društva o kojoj je sanjao naš prvi (čečenski, op.GN.) predsjednik, heroj Rusije Ahmat-Hadži Kadirov i koja je potrebna državi. Jedinstvo, duhovnost i pokornost Uzvišenom Allahu vrijednosti su za koje su ginuli naši preci, a svatko od nas spreman je ponoviti njihov nezaboravni podvig”. kazao je čečenski vođa.

Skrenuo je pozornost na činjenicu da veliki broj dragovoljaca iz drugih ruskih regija pokazuju želju sudjelovati u vojnim operacijama u Ukrajini zajedno s čečenskim borcima.

“Kod nas dolazi puno dragovoljaca, ne govorim o Čečenima, koji su spremni u tisućama, desecima tisuća ići na front i boriti se za našu državu, …. Drago mi je i ugodno sam iznenađen što nam dolazi toliko dobrovoljaca iz cijele Rusije, žele služiti s nama, boriti se zajedno, braneći interese naše države,” objasnio je Kadirov, čije riječi danas prenose brojni ruski mediji.





Inače, Kadirov je, nedavno, uredbom ruskog predsjednika Putina, dobio čin generala ruske vojske.

Komentari

komentar





You may also like