Kadirov pokazao nove čečenske postrojbe koje može poslati u Ukrajinu

Pripadnici čečenskih postrojbi za provedbu zakona nalaze se u pripravnosti u slučaju zapovijedi za odlazak u Ukrajinu, izjavio je čelnik autonomne republike Čečenije Ramzan Kadirov, a te je riječi potkrijepio objavom videa o smotri tih snaga na društvenim mrežama.

“Svatko od njih spreman je priskočiti u pomoć i potporu svojoj braći po oružju. Borbeno bratstvo u čečenskim postrojbama provjereno je u teškim uvjetima obuke i brdskih specijalnih operacija. Ovi se dečki mogu nositi s bilo kojim zadatkom, čak i najveće složenosti. Opremljeni su najboljom opremom i oružjem i u izvrsnoj su fizičkoj kondiciji”, kazao je Kadirov, čije riječi objavljuju brojni ruski mediji, uz priloženi video.

Podsjećamo da je nedavno Ramzan Kadirov donio odluku o slanju čečenskih sigurnosnih snaga na ukrajinsku bojišnicu i da su one već uključene u zadaće ruskih vojnih snaga u toj zemlji. Ukrajinski mediji izvještavali su tim povodom o teškim gubicima koje su pretrpjele te čečenske snage, između ostalog i udarima dronova Baryaktar turske proizvodnje, dok su čečenski vojnici s terena slali videa o svojim vojnim uspjesima, zauzimanju izvjesne ukrajinske policijske postaje skupa s tehnikom i vozilima i td.

Napominjemo kako je stvarno vojno stanje na ukrajinskom terenu vrlo teško precizno procjenjivati zbog širine vojnih akcija koje se odvijaju po velikom teritoriju te zemlje, ali još i više zbog goleme količine propagande i plasiranih dezinformacija, kao i vijesti čiju je vjerodostojnost teško provjeriti.

 

Komentari

komentar





You may also like