Kadirov: Zapadna vojna pomoć Ukrajini je zapravo shema za pranje novca

Zapadna pomoć Ukrajini djelotvorna je shema za pranje novca, napisao je danas šef Čečenije Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu.

“Vidim da su neki zabrinuti zbog inozemne pomoći Ukrajini. Ne brinite! Ovo je radna shema pranja novca. Zapadni i ukrajinski dužnosnici će pronevjeriti ta sredstva, a najviše 15%  od cjelokupne pomoći će stići u rovove”, tvrdi. Kadirov je također istaknuo da nema razloga za brigu zbog neprijateljstava koja se trenutno odvijaju na ruskom teritoriju. Naime, dolazi do napetosti u regijama gdje se etničke manjine bune zbog mobilizacija. No, Kadirov piše da su “to naše regije koje su se odlučile pridružiti našoj državi radi zaštite naroda od sotonističkih akcija ukrajinskih i NATO nacionalista”.

U petak je SAD najavio novi paket pomoći Ukrajini vrijedan preko 3 milijarde dolara. Prema Bijeloj kući, pomoć će biti pružena izravno iz rezervi Pentagona, a uključivat će oklopna vozila Bradley, samohodne haubice, vozila MRAP (Mine-Resistant Ambush-Protected), rakete protuzračne obrane te drugo oružje i streljivo.

Komentari

komentar

You may also like