Kakva blamaža: u zrakoplovu koji je pratio brazilskog predsjednika na summit G20 pronađano 39 kg kokaina!

Foto: preuzeto s portala Malaymail

U jednom od vojnih zrakoplova iz pratnje predsjedničkog zrakoplova brazilskog čelnika Jaira Bolsonara, koji je letio u japansku Osaku na summit G20, pronađeno je 39 kilograma kokaina.

Brazilsko Ministarstvo obrane priopćilo je kako je droga pronađena kada je zrakoplov sletio u španjolsku zračnu luku u Sevilji, a BBC, pozivajući se na brazilske i španjolske medije, navodi, kako je uhićen 38-ogodišnji brazilski časnik Manuel Silva Rodriges, koji je do sada sudjelovao u pratnji brazilskih predsjednika na 29 međunarodnih putovanja.

Izvori iz španjolske policije za tamošnji medij „El-Pais“ izjavili su kako je Rodriges izišao iz zrakoplova s putnom torbom u ruci. U vrijeme provjere u njoj je pronađeno 37 paketa s kokainom. Rodriges je bio član posade zrakoplova koji je morao pratiti predsjednika Bolsonara na obratnom putu, nakon završetka summita u Osaki.

U vrijeme ovog skandaloznog incidenta predsjednik je sa svojim zrakoplovom sletio u portugalski Lisabon, iako je i on trebao sletjeti u Sevilju ali je plan bio promjenjen.

Predsjednik Bolsonaro je na svojoj tviter stranici objavio kako traži najstrožu moguću kaznu za počinitelja, nazvavši ovaj čin neprihvatljivim. Zatražio je od MO da u svemu ovom surađuje s istražiteljima.
Rodriges je uhićen temeljem odluke španjolskog suda bez mogućnosti uvjetnog puštanja na slobodu. Policija će utvrditi i je li Španjolska bila krajnje odredište za pronađenu drogu.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like