Kalifornija će uvesti zakon o „rodno neutralnim“ dječjim trgovinama

Velike trgovine koje u Kaliforniji prodaju igračke, odjeću i ostale dječje predmete morale bi osigurati prostor za robu koja se prema novom zakonu prodaje dječacima i djevojčicama, piše medij Politico.

Kalifornijsko zakonodavno tijelo trebalo bi razmotriti novi zakon koji zahtijeva da dječji odjeli maloprodajnih trgovina budu rodno neutralni tj. za proizvode koji se istovremeno prodaju dječacima i djevojčicama. Zakon je usmjeren na borbu protiv predrasuda i osuda prema djeci “koja se ne pridržavaju rodnih normi”.

“Trgovine će moći prodavati iste proizvode kao i sada ako imaju posebna područja u kojima kupci mogu pronaći sve igračke ili odjeću, bez obzira na spolni marketing.” Zakon će se primjenjivati ​​na velike robne kuće s petsto ili više zaposlenika počevši od 2023. godine”, navodi Politico.

Autori zakona vjeruju da odvojeni prikaz proizvoda za djevojčice ili dječake otežava potrošaču usporedbu proizvoda i nameće mišljenje da je njihova upotreba od strane suprotnog spola neprimjerena.

Navodi se da se maloprodajne tvrtke u osnovi ne protive takvoj inicijativi. Tako je Target, jedan od najvećih američkih trgovaca, još 2015. godine najavio da će prestati označavati igračke na temelju spola.

 





 

Komentari

komentar





You may also like