Kaos s tisućama blokiranih kamiona u britanskom Doveru: vozači napali policiju

Foto: freightlink.co

Vozači kamiona koji su krenuli prema Francuskoj i zaglavili u namjeri da stignu na francusku obalu, u Pas-de-Calais, pokušali su nasilno probiti policijski kordon u britanskoj luci Dover, iskaljujući svoj bijes na policijske službenike zbog dvodnevnog nečinjenja ničeg konkretnog što bi riješilo nastali problem. O tome izvješćuje  Sky News.

Između 2,8 do čak 4 tisuće kamiona zaglavilo je u Kentu zbog 48-satne francuske zabrane prelaska granice s Ujedinjenim Kraljevstvom u svezi s tamošnjim aktivnim širenjem novog soja COVID-19. Vlade dviju zemalja u srijedu su se složile obnoviti prometne veze, pod uvjetom da svi autoprijevoznici obave test na koronavirus.

Oko osam sati ujutro, skupina vozača okupila se kraj policijskog kordona u luci Dover i počela ih vrijeđati, a zatim su krenuli u napad. Razlog njihovog nezadovoljstva bila je činjenica da u samom Doveru ne postoji laboratorij, a plaćeni test moći će nabaviti samo u zračnoj luci Manston, gdje se skupila većina teških kamiona. Međutim, tamo su se već stvorili redovi, usprkos obećanjima da će testiranja obaviti za 30 minuta.

Vozači kamiona nisu uspjeli probiti policijski kordon, ali su ostali na mjestu,  zahtijevajući otvaranje dodatnih mjesta za testiranje. Uz to, računaju i da će britanska vlada organizirati mobilne postaje za hranu i toalete, jer su vozači sada prisiljeni preživljavati na terenu.

 





Komentari

komentar

You may also like