Katar donira WHO-u 10 mil. dolara za borbu s COVIDom-19

Foto: dailysabah.com

Katarski šeik Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, zamjenik predsjednika Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova te arapske države Perzijskoga zaljeva, objavio je u subotu kako je Katar obećao donirati 10 milijuna američkih dolara Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) s ciljem što bržeg pronalaska cjepiva protiv koronavirusa COVID-19 i nabave opreme za testiranje i liječenje oboljelih osoba. Ta bi donacija trebala uslijediti nakon prethodno doniranih 20 milijuna dolara Globalnom savezu za cjepiva i imunizaciju (GAVI).

Katarski je šeik to izjavio tijekom sudjelovanja u kampanji vezanoj za COVID-19, održanoj posredstvom video-konferencije, u organizaciji neprofitne organizacije Global Citizen.

Naglasio je kako pandemija koronavirusa nije samo testiranje spremnosti zdravstvenih i obrazovnih sustava i našega gospodarstva, nego i testiranje ljudskih načela i sposobnosti brze reakcije i brzog odgovora na izazove na način da će se pokazati globalna solidarnost.

Danas, više nego ikada ranije treba uvišestručiti međunarodnu potporu i političko određivanje kako bi se osiguralo da svi imaju pristup testiranjima, liječenju i cjepivu za COVID-19, dodao je katarski šeik Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani.

 





Komentari

komentar

You may also like