Kazahstan: eksplozija u vojnoj bazi koja je odnijela 5 života

Na jugu Kazahstana, u regiji Zambil, došlo je do niza eksplozija, prema izvješćima više od 10 njih, u skladištu streljiva u vojnoj bazi. Prva eksplozija dogodila se jučer predvečer. Do sada je umrlo 5 članova osoblja vojne baze. Čak 90 ih je ranjeno, a 28 je hospitalizirano, tvrde u objavi kazahstanskog ministarstva obrane.

Vatrogasni timovi i vatrogasna vozila na gusjenicama angažirani su u pokušaju gašenja požara. Vlasti su organizirale evakuaciju stanovnika iz obližnjih naselja, a evakuirano je i vojno osoblje.U pokušaju gašenja umro je i vođa vatrogasnog tima tražeći preostale vojnike. Imao je 29 godina.

Video podijeljen na mreži Telegram prikazuje stup dima koji se uzdigao prije nego što je izbila snažna eksplozija. Ruslan Shpekbayev, pomoćnik ministra obrane Kazahstana, poslan je u regiju kako bi istražio uzrok požara. U eksploziji skladišta streljiva 2019. u blizini grada Arys u susjednoj kazahstanskoj regiji Turkistan poginule su dvije osobe i tada je također evakuirano nekoliko desetaka tisuća ljudi.

 

 

Komentari

komentar





You may also like