Kina će izgraditi jedinstvenu euroazijsku arhitekturu!

Geopolitka.News nastavlja pratiti snažnu američko-kinesku utrku za dominaciju u globalnom gospodarstvu, a poglavito na prostorima Europe i Azije, u tzv. euroazijskoj zoni, koja je, zapravo, zbog svojih golemih prirodnih bogatstava i isto takvog ljudskog potencijala i ključna svjetska regija.

Na današnjem otvaranju Euroazijskog gospodarskog foruma u Xi’anu, glavnom gradu kineske regije Shaanxi, kineski potpredsjednik vlade  Wang Yang izjavio je, kako će kineska vlada iskoristiti inicijativu „Jedan pojas-jedan put“ i sve s njom povezane projekte za izgradnju jedinstvene euroazijske infrastrukture

Kina namjerava izgraditi jedinstveni sustav prometnih komunikacija, za što je nužno razvijati najprioritetnije smjerove, uključno zračne, cestovne, pomorske i mrežne prometne projekte, kazao je Wang Yang.

„Treba osnovati integracijski sustav komunikacija, koji će obuhvatiti ključne putove prometnih veza i naseljena mjesta, kao i objekte. Time će se uspostaviti regionalna infrastrukturna mreža koja će pokriti čitavu Euroaziju“, kazao je potpredsjednik kineske vlade. Euroazija, kazao je dalje, ima ogromnu resursnu bazu i višestranu kulturu. Države regije mogu uspješno razvijati uzajamnu gospodarsku suradnju. Danas je Kina zajedno s državama Euroazije izgradila više od 40 posebnih gospodarskih zona, a mnogi projekti u sklopu te inicijative uspješno se razvijaju.

„Kina namjerava ciljano razvijati postojeće trgovinske kanale , … inicirati sistemske projekte, realizirati ugovore postignute  u okviru Šangajske organizacije (ŠO)“, zaključio je kineski potpredsjednik vlade.
 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like