Kina će koristiti “Istočni ekonomski forum” za jačanje suradnje s istokom Rusije

Kineske vlasti planiraju iskoristiti Istočni gospodarski forum (EEF an eng.) za jačanje trgovinske i gospodarske suradnje s ruskim Dalekim istokom, rekao je danas kineski veleposlanik u Rusiji Zhang Hanhui na Istočnom gospodarskom forumu koji se tradicionalno održava u Vladivostoku, prenosi RIA.

“Kina pridaje veliku važnost  forumu jer je to most za suradnju u cijeloj regiji”, rekao je. “Spremni smo surađivati ​​s Ruskom Federacijom na proširenju suradnje na teritoriju Dalekog istoka, pridonijeti oporavku gospodarstva regije, njenom održivom razvoju i oporavku nakon pandemije”, istaknuo je diplomat.

Pod vodstvom čelnika dviju zemalja Peking i Moskva formirali su pouzdano i sveobuhvatno strateško partnerstvo, zahvaljujući kojem bilateralna trgovinska i gospodarska suradnja nastavlja rasti, dodao je. “Od 2015. kada je održan prvi EEF, format je postao važna platforma za razvoj međunarodne gospodarske suradnje na Dalekom istoku”, zaključio je veleposlanik. Zhang Hanhui dodao je kako je “Kina spremna potaknuti sva poduzeća koja bi mogla ulagati na Dalekom istoku, kao i proširiti bilateralnu suradnju s Rusijom na različitim poljima, od zajedničke proizvodnje resursa, u proizvodnji različitih kemikalija, u razvoju infrastrukture, razvoju poljoprivrede i šumarstva te na suradnji oko transportne i carinske logistike “, rekao je Hanhui.

Komentari

komentar

You may also like