Kina će oštro kažnjavati odgovorne za nesreće uoči proslave 100 godina partije

Pripreme za proslavu stote obljetnice osnivanja Komunističke partije Kine (CCP) vrlo su detaljne i traju već mjesecima. Vrh Kine se priprema za proslavu  koja će iznova potvrditi moć ove stranke i “ispravno” viđenje povijesti. Već smo pisali da je Kina obrisala oko 2 milijuna komentara i članaka na internetu koji ugrožavaju službenu istinu. Takva proslava bit će ujedno i predstava nove kineske moći.

Kineska vlada želi da besprijekorno proteče proslava koja je zakazana na 1.7. Na tom tragu je i objava da će se oštro kažnjavati tvrtke i odgovorni u bilo kakvim nesrećama na radu i industrijskim nesrećama.

Zamjenik premijera Liu He naredio je detaljnije sigurnosne provjere kako bi se izbjegle nesreće. Najavio je i oštre kazne kojima želi izbjeći “razne nesreće koje mogu ugroziti sigurno i stabilno ozračje za proslave stote obljetnice naše partije.”- prenosi Xinhua.

Nesreće na radu i nesreće u tvornicama nisu rijetkost u Kini. Jučer je eksplodirao plin u trgovini u Shiyanu i usmrtio 25 ljudi. Prije 10 dana je poginulo 13 rudara u poplavama u rudniku u regiji Shanxi. Ipak, najgore su nesreće iz 2019. kada je curenje kemijskih spojeva usmrtilo 78 ljudi te nesreća iz 2015. kaka je eksplozija u kemijskoj tvornici u Tianjinu ubila 173 osobe.

Komentari

komentar
You may also like