Kina ispalila više balističkih projektila “Dongfeng” u vodama kod Tajvana

Tajvansko ministarstvo obrane priopćilo je da je Kina lansirala dvije balističke rakete Dongfeng u vode oko 14 sati po lokalnom vremenu oko sjeveroistoka i jugozapada otoka, izvijestio je maloprije britanski medij The Independent.

Vijest je objavila i tajvanska središnja medijska agencija, navodeći kako je kineska vojska ispalila nekoliko balističkih projektila tijekom vojne vježbe u Tajvanskom tjesnacu.

“Otprilike u 13:56 (po lokalnom vremenu), Komunistička partija Kine lansirala je nekoliko balističkih projektila Dongfeng u vodama sjeveroistočno i jugozapadno od Tajvana”, navodi tajvanski medij.

Dan ranije kineski državni medij Global Times napisao je kako će kineska vojska prvi put upotrijebiti dalekometno borbeno topništvo preko Tajvanskog tjesnaca i koristiti hiperzvučni projektil DF-17 (Dongfeng-17).

Podsjećamo: kineske vojne vježbe navodno uključuju čak 200 000 vojnika, i predstavljaju simulaciju potpune blokade Tajvana s mora i zraka. Počele su u četvrtak u 12 sati po lokalnom vremenu i trajat će do nedjelje. Održavaju se u šest pomorskih zona, od kojih 3 pripadaju tajvanskim teritorijalnim vodama. Tijekom vježbi Peking je zabranio prolaz svim stranim brodovima i zrakoplovima kroz Tajvanski tjesnac.

 





 

Komentari

komentar





You may also like