Kina kupuje 300 zrakoplova tvrtke Boeing za 37 milijardi dolara

Kineska tvrtka China Aviation Supplies Holding Company (CASC) i američki i svjetski div u proizvodnji zrakoplova Boeing, potpisali su ugovor o isporuci 300 zrakoplova.

„Sporazum uključuje narudžbu i obveze o isporuci 300 … zrakoplova. Zrakoplovi se procjenjuju na više od 37 milijardi dolara…“, rečeno je u izjavi za medije te američke tvrtke.

Svečanost potpisivanja ugovora održana je u Pekingu, u okviru posjeta američke trgovinske delegacije Kini. Potpisivanju su nazočili kineski i američki predsjednici Xi Jinping i Donald Trump.

Kao rezultat dvodnevnog posjeta američkog čelnika Pekingu, Kina i SAD potpisali su sporazume u vrijednosti golemih 253,4 milijarde dolara.

Takvo jačanje gospodarske suradnje svakako je najbolji jamac razvoja odnosa dviju država. O tome je danas na konferenciji za novinare govorio i kineski vođa Xi Jinping, izjavivši, kako čvrsti i stabilni odnosi dviju država „odgovaraju ne samo temeljnim interesima kineskog i američkog naroda, već i očekivanjima međunarodne zajednice. Uzajamna suradnja je za Kinu i SAD jedini istinski izbor i put prema boljoj budućnosti“.

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like