Kina podržala Rusiju: američko uplitanje u ruske unutarnje poslove je neprihvatljivo

Kineske vlasti podržavaju stav Moskve i tvrde da je uplitanje SAD-a u ruske unutarnje poslove neprihvatljivo, rekao je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian na današnjem sastanku za novinare.

“Vjerujemo da su izbori za državnu Dumu unutarnja stvar Rusije. Strane snage se ne smiju miješati u to”, rekao je Zhao u odgovoru na zahtjev TASS-a za komentar o sastanku američkog veleposlanika Johna Sullivana sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Sergejem Rjabkovom u vezi uplitanja Amerike uoči ruskih izbora koji će se održati 19.9.

Dužnosnik kineskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da su izbori za Dumu veliki politički događaj. “Ovo navodimo kao strateški partner Moskve”, rekao je Zhao.

Sullivan je 10. rujna posjetio rusko ministarstvo vanjskih poslova na sastanku sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Sergejem Rjabkovom, koji je američkom veleposlaniku predstavio dokaze o kršenju ruskog zakonodavstva od strane američkih cyber divova uoči izbora i ukazao na nedopustivost miješanja u unutarnje ruske poslove.

Komentari

komentar
You may also like