Kina uključuje vojsku u borbu protiv korona virusa

Foto: dnevno.hr

Kinesko središnje vojno vijeće pokrenulo je vojsku u borbu s epicentrom korona virusa u Wuhanu, glavnom gradu središnje kineske regije Hubei. Sam grad ima više od 10 milijuna ljudi. U njega je poslano 40 vojnih liječnika, koji će raditi u odjelima intenzivne njege u Pulmološkoj bolnici u Wuhanu, izvijestila je kineska središnja državna televizija.

Kineska vlada donijela je odluku o uvođenju karantene oko toga grada, s ciljem čega su zatvorene sve prometnice koje u njega vode i obustavljeni svi drugi oblici prometa.

Nacionalna zdravstvena komisija NR Kine izjavila je u petak o rastu broja potvrđenih slučajeva oboljelih od novog korona virusa (2019-nCoV) – na 830, od čega je 25 smrtnih slučajeva.

Kineska vlada je 31. prosinca prošle godine izvijestila Svjetsku zdravstvenu organizaciju o pojavi epidemije nepoznate pneumonije u gradu Wuhan.

Prema posljednjim informacijama, broj zaraženih u Kini je previsio 830, 26 pacijenata je umrlo, a virus se već proširio i izvan Kine te su slučajevi zaraze zabilježeni u Južnoj Koreji, Japanu, Vijetnamu, Singapuru, Tajvanu i Sjedinjenim Američkim Dražavama.





Komentari

komentar

You may also like