Kineska vlada preporučila građanima da ne odlaze na turistička putovanja

Kinesko Ministarstvo kulture i turizma izdalo je obavijest kojom se kineskim građanima savjetuje da u skoro vrijeme ne planiraju nebitna putovanja, izvijestila je agencija Xinhua.

Turistima je bolje da ne putuju tijekom Proljetnog festivala (Chunjie, tradicionalna kineska lunarna nova godina) 12. veljače, izjavili su kineski službenici.

Agencija je također pozvala građane na godišnjim odmorima da se suzdrže od posjeta područjima zemlje sa srednjim i visokim rizikom od infekcije COVID-19 i da smanje ukupan broj putovanja.

Građani su dužni nositi maske, savjetuje im se češće pranje ruku, izbjegavanje gužvi i održavanje tzv. socijalne distance.

Podsjećamo: i prošle godine kineskim je građanima zbog strogih epidemioloških mjera zbog epidemije koronavirusa bilo zabranjeno javno okupljanje i putovanja s ciljem proslave kineske Nove Godine. Radi se o najvećem i najpopularnijem prazniku u toj zemlji, u kojem sudjeluju stotine milijuna građana iz čitave Kine, i od kojeg turistički i ugostiteljski sektor tradicionalno ubire goleme prihode.

 





Komentari

komentar

You may also like