Kineski državni tabloid: sloboda govora ne smije biti dozvoljena u Kini

Sloboda govora ne smije biti dozvoljena u Kini jer bi mogla ugroziti kineski sustav upravljanja, objavio je kineski tabloid Global Times koji izdaje glasilo Kineske komunističke partije People’s Daily.

“Mora se priznati da mali broj Kineza ima ekstremno visoke zahtjeve za ‘slobodom govora’. Ali ta želja ne može biti ispunjena u realnosti. U Kini dogovori koji se tiču slobode govora moraju biti kompatibilni s kineskim sustavom upravljanja”, piše glavni urednik Global Timesa Hu Xijin.

“Sloboda govore ne može utjecati ili ugroziti upravljanje zemljom”, smatra Xijin.

Glavni urednik partijskog tabloida smatra kako je “nemoguće da se nekontrolirani online forumi pojave u Kini u trenutnim uvjetima”.

“Naše društvo treba konstantno istraživati kako učiniti internetske platforme podložnima pravnoj superviziji, dok bi istovremeno postojalo dovoljno prostora za izražavanje mišljenja i superviziju javnog mišljenja”, piše Xijin.

Autor naposljetku zaključuje da je “kineski sustav upravljanja donio desetljeća rapidnog razvoja i narodne dobrobiti”, što bi nekontrolirana sloboda govora mogla ugroziti.





 

Komentari

komentar





You may also like