Kineski turisti u Australiji potrošili 8,2 milijarde dolara

Foto: preuzeto s portala Travelwireasia

Kineski turisti već su odavno postali ponajvažniji čimbenik (i u fizičkom i u financijskom smislu) mnogih svjetskih turističkih odredišta. O tome svjedoči i slijedeća vijest iz toga, sve važnijeg gospodarskog sektora:

Broj stranih turista, koji su posjetili Australiju u godinu dana dostigao je 8,5 milijuna (do ožujka 2019.), pri čemu Kinezi ostaju najbrojniji turisti.

Broj ukupnih turista u toj državi-kontinentu porastao je za 3% u odnosu na prethodnu godinu, a novčani iznos koji su pri tom potrošili porastao je za 5% i iznosi 44,3 milijarde australskih dolara (30,4 milijarde američkih dolara), prema podacima  Tourism Research Australia (TRA).

Broj kineskih turista koji su posjetili Australiju porastao je za 2,9% i iznosio je 1,3 milijuna. Pri tom su potrošili čak 10% više novca, 12 mlrd. aus. dolara ($8,2 milijarde).Broj gostiju iz Indije porastao je za 14.6% i dosegnuo 342 694 turista. Međutim, indijski turisti razlikuju se od drugih po tome što njih više od 50% dolazi u Australiju kako bi posjetilo svoju rodbinu. Od ukupnog broja svih inozemnih turista koji stižu u Australiju takvih je gostiju 30%.

Japanski turisti ove su godine u Australiju došli u 8,6% većem broju – konkretno, stiglo ih je 437 547. Također se za više od 5% povećao broj gostiju iz Francuske, Nizozemske i Kanade, dok se broj britanskih turista smanjio za 4%.

Iz ovih je podataka vidljiva dominacija kineskih turista na australskom tržištu, kako u fizičkom tako i u financijskom smislu. Potrošnja kineskih gostiju iznosi više od jedne četvrtine ukupne potrošnje svih stranih gostiju stiglih u Australiju.

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like