Kineski zrakoplov sa 132 osobe srušio se u planinama južne Kine

Zrakoplov kompanije China Eastern sa 132 ljudi na letu srušio se u ponedjeljak u planinama južne Kine, na letu iz Kunminga u Guangzhou, objavila je kineska avijacijska agencija CAAC.

Zrakoplov u pitanju je Boeing 737, a precizan broj žrtava još se ne zna, prenosi kineska televizija CCTV, dodajući da je krenula operacija spašavanja.

Kineski medij nije izvijestio o uzroku pada tog šest godina starog aviona.

CAAC je objavio da se kontakt sa zrakoplovom izgubio kod grada Wuzhoua. Na letu je bilo 123 putnika i devet članova posade. Mediji su ranije izvijestili o 133 putnika na letu.

Avion je poletio iz Kunminga, grada u kineskoj pokrajini Yunan, oko 13:11 sati po lokalnom vremenu, a podaci o letu prestaju u 14:22, na visini od oko 1000 metara pri brzini od 376 čvorova.

Zrakoplov je u Guangzhou trebao sletjeti oko 15 sati po lokalnom vremenu.





Internetska stranica China Eastern Airlinesa kasnije je osvanula u crno-bijelim tonovima, što zrakoplovne tvrtke rade kao odgovor na nesreću u znak poštovanja prema pretpostavljenim žrtvama.

Mediji su citirali jednog od spasioca koji je rekao da se zrakoplov potpuno raspao. U požaru izazvanom padom aviona izgorio je bambus i drveće prije nego što je ugašen.

Na video snimci koja kruži internetom u Kini vidi se oblak dima koji se uzdiže iz planinskog područja. Ostale snimke prikazuju ostatke. Čini se da je sve snimljeno mobitelima. Njihova vjerodostojnost ne može se provjeriti.





Sigurnost kineskih aviokompanija je proteklo desetljeće bila među najboljima na svijetu. Posljednja nesreća dogodila se 2010. kad je 44 od ukupno 96 putnika zrakoplova Embraer E-190 poginulo u nesreći pri slijetanju na zračnoj luci Yichun, zbog slabe vidljivosti.

Komentari

komentar

You may also like