Kličko: Ukrajina se osjeća izdano od međunarodnih partnera kada spominju odustajanje od teritorija

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko danas je sudjelovao u intervjuu za britanski Sky news. Budući da je regija Lugansk pala pod kontrolu Rusije, postoji osjećaj skepse prema prkosnim pozivima Ukrajine da će nekako vratiti ovo izgubljeno tlo, ali i sve glasniji poziv u pomoć usmjeren prema Zapadu.

Novinarka je pitala Klička postoji li pritisak međunarodnih partnera da se postigne dogovor s Rusijom, npr. da se Moskvi ponudi industrijalizirani Donbas u zamjenu za mir u Ukrajini? “Ponekad sam uzrujan kada slušam ove poruke naših partnera. To je ista poruka koja govori Ruska Federaciji, govore da su spremni pronaći kompromis. Ma koji kompromis?! Odreći se dijela našeg teritorija je kompromis? Za nas, za Ukrajince, to nije kompromis. Osjećamo izdaju”.

Gradonačelnik Kličko je rekao da ustupanje dijela teritorija ne može biti opcija jer Rusija neće stati na tome, “oni žele cijelu Ukrajinu”. Nadalje, tvrdi da ukrajinska vojska ima prednost u odnosu na rusku, a to je vrsta motivacije: “Oni se bore za novac. Mi se borimo za našu djecu”.

Klička, bivšeg boksačkog prvaka, novinarka je pitala u kojoj “rundi” bi bio ovaj rat. On je odgovorio da to nije usporedivo s boksom jer “sport ima pravila, pa čak i rat ima pravila, ali Rusija ne igra ni po kakvim pravilima”. “Upravo sada razgovaram s našim vojnim snagama, s našim vojnicima, i svi kažu potpuno isto: trebamo više oružja, trenutno ga nema dovoljno”, rekao je te poručio Zapadu još jednom: “Trebamo više pomoći. Nemojte nas izdati”.

Komentari

komentar





You may also like