Kongres pozvao na osmišljavanje oštrih mjera za smanjenje interesa za rusko oružje

Američki Kongres predložio je izradbu novog plana za smanjenje interesa za ruskim oružjem na svjetskom tržištu, objavio je RT, pozivajući se na predstavljeno izvješće.

“Koje strategije Sjedinjene Države mogu slijediti kako bi rusko oružje učinile manje privlačnim? U kojoj mjeri bismo trebali ponuditi vlastiti izvoz oružja zemljama koje razmatraju nabavu ruskog oružja?”, upiti su koji se navode u spomenutom dokumentu.

Prema analitičarima, Rusija uz pomoć oružja promiče svoje vanjskopolitičke interese i time slabi utjecaj Washingtona.

Neki kongresmeni vjeruju kako prodaja oružja podupire “agresivne i zlonamjerne aktivnosti Rusije” i potiče regionalne sukobe, prenose RIA Novosti.

Također se u dokumentu navodi kako izrečene sankcije nisu dovoljno učinkovite, kao i to, da takve restriktivne mjere mogu izazvati negativnu reakciju država uvoznica i naštetiti samim Sjedinjenim Državama.

Kongres to objašnjava činjenicom da se mnoge zemlje uvelike oslanjaju na rusko oružje, pa će im biti teško naglo ga napustiti.





Stoga autori dokumenta pozivaju na utvrđivanje novih metoda pritiska na sustav obrambene industrije koji će pomoći u izolaciji Rusije.

 

Komentari

komentar





You may also like