Konzervativni novinar pobjegao iz SAD-a: Antifa mu je konstantno prijetila smrću

Američki konzervativni novinar Andy Ngo objavio je ovoga tjedna kako je napustio Portland, nakon što mu je Antifa više puta prijetila smrću.

“Mjesecima postoje povećane prijetnje nasiljem prema meni i obećanja Antifa ekstremista da će me ubiti”, kazao je Andy Ngo u intervjuu za Sky News, prenosi The Washington Examiner.

Ngo, koji se preselio u London, kazao je da vlasti nisu ništa učinile po tom pitanju, čak niti nakon što im je dao imena nekih napadača.

Andy Ngo najpoznatiji je po izvještavanju uživo o neredima i nasilju lijevo ekstremističke Antife u Portlandu. Zbog snimljenih videozapisa i pisanja o nasilju Antife, svakodnevno prima prijetnje smrću, a jednom je prilikom bio i brutalno pretučen (hospitaliziran je tada zbog moždanog krvarenja). Ngo je ranije radio za Quillette, a sada piše za kanadski konzervativni portal The Post Millennial. Članke je objavljivao za neke od najjačih medija, poput The Spectatora, New York Posta i Wall Street Journala, dok njegov Twitter profil ima preko 760 tisuća pratitelja.

Njegova predstojeća knjiga Unmasked: Inside Antifa’s Radical Plan to Destroy Democrac (Demaskirano: unutar Antifinog radikalnog plana za uništenje demokracije) najprodavanija je knjiga na Amazonu, iako izlazi tek 2. veljače

 





Antifa prijeti smrću novinaru, a već tri dana maltretiraju knjižaru koja će prodavati njegovu knjigu

 





Komentari

komentar

You may also like