Kosovo: Maskirani napadač ubio troje pucnjavom na autobus

Najmanje tri osobe su poginule, a dvije ozlijeđene u pucnjavi na autobus s učenicima u selu Glođane kod Dečana, prenose kosovski, srpski i mediji iz šire regije.

Informacije o napadu su krajnje kontradiktorne. Bilo je izvještaja o jednom, ali i o više napadača. Gazeta Express piše da su poginuli dvoje učenika i vozač autobusa. Policija je potvrdila da je na autobus pucalo više osoba.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj potvrdio je da su najmanje tri osobe ubijene. “Vozač je preminuo na licu mjesta, dok je dvoje studenata preminulo u bolnici”, rekao je Ramosaj. Potvrđeno je da su poginuli studenti prezimena Mustafaj i Hamzaj. Oni su navodno 2003. odnosno 2004. godište.

Kako javljaju kosovski mediji, ozlijeđeni se smještaju u bolnice u Peći i Dečanima. Autobus je prometovao od Dečana do Glođana, a do pucnjave je došlo oko 19 sati.

Kako prenosi televizija Klan Kosova, zamjenik regionalnog direktora policije u Peći, Veton Elšani rekao je kako se ipak sumnja da je jedna osoba napala autobus u kojem su tri osobe ubijene, a jedna ozlijeđena. On je naglasio da je istraga u tijeku kako bi se otkrili svi tragovi zločina u Glođanu. “Sumnja se da je napad izvršila jedna osoba”, rekao je on.

Učenici su kazali da je maskirana osoba napala autobus naoružana kalašnjikovom, kazao je načelnik sela Glođane Mustafa Selmani. “Djeca pričaju da je maskirani muškarac stao pred autobus i pucao iz kalašnjikova”, kazao je Selmani.





Elšani je dodao da motivi koji su doveli do zločina još uvek nisu poznati.

Kako prenosi Kosovo online, na autobus je navodno pucano iz kalašnjikova, a Hitna pomoć i Tužiteljstvo iz Peći potvrdili su da su poginule tri osobe. Koha Ditore je prethodno prenijela da su poginule četiri osobe, kako prenosi portal.

Prema neslužbenim informacijama, koje prenosi Kosovo online, u autobusu nije bilo osoba srpske nacionalnosti, a prevozio je učenike i studente. Bolnica u Peći je potvrdila za televiziju Klan Kosova da su poginula dva učenika i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj ozlijeđenih nije poznat, a prema nekim izvorima dvije osobe su u kritičnom stanju.





Iz policije je, kako su ranije prenijeli, stigla informacija da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus te da je ubijen vozač i da je nekoliko osoba ranjeno. Policijski izvori su rekli da je osumnjičeni pobjegao seoskim poljem nakon pucnjave.

“Oko 19.45 dežurni liječnik je izašao na lice mjesta gdje je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje učenika iz Glođana. U ovom trenutku dvoje ozlijeđenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija”, rekao je Selman Beriša iz Centra obiteljske medicine za T7.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani kazala je da je napad na autobus s učenicima udar na sigurnosni sustav Kosova. “Sigurnost građana je prioritet, stoga nećemo odustati u ispunjavanju ove misije”, kazala je ona, kako prenosi Al Jazeera Balkans. Osmani je osudila napad i izrazila sućut obiteljima žrtava.

Iz policije je, kako prenose, opet je potvrđeno drugačije: da je nekoliko maskiranih osoba napalo na autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno, prenosi B92.

Komentari

komentar

You may also like