Kremlj: Bidenove uvrede nisu dostojne američkog predsjednika

Kremlj je uvjeren da su kontinuirane osobne uvrede Joea Bidena na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina neprihvatljive i nedostojne američkog predsjednika, prenosi Tass.

“Nastavak osobnih vrijeđanja ruskog predsjednika je loš. Smatramo to neprihvatljivim i nedostojnim američkog predsjednika”, rekao je novinarima u utorak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Zapadni čelnici trebali bi ispitati vlastitu savjest prije nego što optuže ruskog predsjednika Vladimira Putina za ratne zločine, izjavio je u ponedjeljak ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Kremlj je kategorički odbacio bilo kakve optužbe vezane za ubojstvo civila, uključujući Buču, kazavši da je grobove i leševe inscenirala Ukrajina kako bi okaljala Rusiju. Upitan na tiskovnoj konferenciji o Bidenovim komentarima, Lavrov je rekao da bi Zapad prvo trebao razmotriti vlastite akcije u Iraku i Libiji, piše Reuters.

Istodobno, Kremlj skreće pozornost na proturječnosti unutar Sjedinjenih Država. “Skrećemo pozornost na stalne proturječnosti unutar redova Amerikanaca: kada predsjednik [američki predsjednik Joe Biden] nešto nazove ratnim zločinom, Pentagon daje izjavu da nema točne podatke koji bi mu omogućili da dođe do takvog zaključka“, izjavio je glasnogovornik Kremlja. “Mi jednostavno bilježimo te činjenice”, zaključio je Peskov.

Američki veleposlanik John Sullivan pozvan je 21. ožujka u rusko Ministarstvo vanjskih poslova gdje mu je uručena protestna nota u vezi s nedavnim, neprihvatljivim, izjavama šefa Bijele kuće Joea Bidena u vezi predsjednika Rusije. Biden je, između ostaloga, 17. ožujka upotrijebio uvrede i uvredljiv jezik u komentarima o svom ruskom kolegi, nazivajući ga “ubojitim diktatorom i čistim nasilnikom koji vodi nemoralan rat protiv naroda Ukrajine”, prenosi Tass.

Dan ranije, na novinarsko pitanje, američki predsjednik je rekao da Putina smatra “ratnim zločincem”. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je za TASS da su Bidenove izjave neprihvatljive i neoprostive.





Komentari

komentar

You may also like