Kremlj tvrdi da je mobilizacija odgovor na pomoć NATO-a Ukrajini

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je u četvrtak da je djelomična vojna mobilizacija u Rusiji objavljena kao odgovor na pomoć NATO-a Ukrajini, prenosi Anadolu.

“Počela je specijalna operacija – o tome je govorio predsjednik – kako bi se ispunili ciljevi u Ukrajini. Sada nam se, de facto, suprotstavlja cijeli NATO blok sa svim svojim logističkim mogućnostima. To je dovelo do nužnosti (objaviti mobilizaciju)”, Peskov je kazao na konferenciji za novinare u Moskvi.

Glasnogovornik je istaknuo da se status “specijalne vojne operacije” nije promijenio od objave mobilizacije. Nisu donesene odluke o provedbi posebnih mjera u gospodarstvu zbog djelomične mobilizacije, dodao je. Naglasio je da u Rusiji postoji zakon o mobilizaciji koji propisuje njezine uvjete i redoslijed. Kategorije osoba koje se moraju javiti na služenje vojnog roka i onih koji su od njega oslobođeni, Vlada će uskoro objaviti detalje, rekao je.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je proglasio djelomičnu mobilizaciju u zemlji koja će pogoditi oko 300 000 ljudi u dobi od 18 do 50 godina.

Putin se obratio naciji: „Zapad želi uništiti Rusiju!“ Proglasio djelomičnu mobilizaciju. Je li se sve moglo izbjeći?





 

 

 





Komentari

komentar

You may also like