Kremlj priprema sastanak Putin-Bolton i očekuje zaoštravanje odnosa sa SAD-om

Kremlj priprema susret ruskog čelnika Vladimira Putina i savjetnika američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, izjavio je Putinov glasnogovornik Dmitry Peskov.

„Mi uistinu očekujemo Boltona u Moskvi. Sada se pripremaju kontakti. Njegov neposredni partner je tajnik (ruskog) Vijeća sigurnosti Patrushev (Nikolay Patrushev, bivši čelnik FSB-a). U tom se vijeću za to pripremaju. Bit će i drugi kontakti. … Pripremamo i mogući susret s predsjednikom Putinom. I računamo da će se taj susret održati“, kazao je Peskov.

Peskov je svjestan stvarnosti i navodi kako nastojanja Moskve za poboljšanje odnosa nemaju odjeka sa suprotne strane, ali i da treba tražiti put za reanimaciju dijaloga. Pri tom je spomenuo međunarodne događaje na kojima se Putin i Trrump mogu sresti, poput obljetnice proslave završetka Prvog svjetskog rata u Parizu u studenom ove godine, ili summit G20 koji će se održati u Argentini, ali i naglasio kako se ti susreti ne pripremaju ni sa jedne strane.

Putinov glasnogovornik je, također, kazao, kako su američki izbori, koji se održavaju za nekoliko tjedana, također ograničavajući čimbenik, „jer se Rusija i rusko-američki odnosi stavljaju na žrtvu unutarnjoj politici“.

„Sada, sudeći po svemu, slijedi zaoštravanje (odnosa između dviju država). Njega je lako prognozirati“, kazao je Peskov.
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like