Kremlj: Putin je od početka bio otvoren za razgovore o Ukrajini

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvoren je za razgovore o Ukrajini od samog početka, rekao je u petak novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Tass.

Tako je komentirao riječi turskog čelnika Recepa Tayyipa Erdogana da je Putin sada navodno “puno mekši i otvoreniji za dijalog nego u prošlosti”.

“Putin je, naime, od samog početka bio otvoren za razgovore. Predsjednik je to više puta i sam rekao”, istaknuo je glasnogovornik Kremlja komentirajući ovu izjavu. Podsjetio je da je Putin pokušao pokrenuti razgovore s NATO-om, SAD-om i OESS-om i prije početka specijalne vojne operacije, piše Tass. “Putin je bio otvoren za razgovore kada je zapravo usuglašen tekst dokumenta ruskih i ukrajinskih pregovarača. Dakle, ovdje se u tom pogledu ništa nije promijenilo”, istaknuo je Peskov. Prema dužnosniku, promijenio se samo stav Kijeva, jer je “ukrajinska strana potvrdila da ne nastavlja razgovore s Rusijom”. “Odnosno, ukrajinski zakon sada zabranjuje bilo kakve pregovore”, istaknuo je.

Glasnogovornik Kremlja odgovorio je i na pitanje o mogućem novom telefonskom razgovoru Putina i Erdogana. “Što se tiče telefonskog razgovora s Erdoganom, zasad nije na rasporedu. Ali često razgovaraju, a razgovori se ponekad dogovaraju doslovno u nekoliko sati”, zaključio je Peskov.

Kremlj tvrdi da se ruski ciljevi u Ukrajini mogu postići pregovorima





 

 

Komentari

komentar





You may also like