Kremlj reagirao na izjavu čečenskog čelnika Kadirova o Macronu

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitry Peskov danas je komentirao jučerašnju poruku predsjednika Čečenije Ramzana Kadirova, upućenu  francuskom čelniku Emmanuelu Macronu nakon njegovih izjava o islamu, koje su uslijedile poslije izvršenog brutalnog čina odrubljivanja glave francuskog profesora od strane islamističkog radikala čečenskog porijekla koji je u Francuskoj dobio azil.

Peskov je izjavio slijedeće: „Našim zakonom određena je glavna uloga predsjednika (Rusije) u kreiranju vanjske politike zemlje. Čelnici subjekata (Ruske Federacije) ne mogu se baviti vanjskom politikom, tim više ne mogu formirati vanjsku politiku i donositi bilo kakve odluke.“

Podsjećamo: Ramzan Kadirov svoj je stav po navedenom pitanju s početka teksta objavio na ruskoj društvenoj mreži Telegram: „Ne znam u kakvom stanju je bio Маcron dok je davao tu izjavu, ali posljedice takve reakcije mogu biti vrlo tragične. Predsjednik Francuske sada sam počinje sličiti na terorista. Podržavajući provokacije, on prikriveno poziva muslimane na činjenje zločina.“ Macron riskira ući u povijest kao „predsjednik koji donosi samoubilačke odluke“, smatra Kadirov.

I čečenski muftija Salah Mezijev reagirao je na navedenu problematiku, izjavivši na Instagramu kako je Macron “svjetski terorist broj jedan” i da “vrijeđanjem našega proroka“ on „vrijeđa sve proroke i sve religije”.

Komentari

komentar





You may also like