Kremlj: Rusija će bez žurbe reagirati na Bidenovu ponudu za održavanje summita

Ne treba žuriti: Moskva neće požuriti odgovoriti na prijedlog američkog predsjednika Joea Bidena za održavanje rusko-američkog summita. Vrlo je važno da inicijative i riječi o potrebi dijaloga budu u korelaciji sa stvarnim djelima, objasnio je Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika.

Bidenov prijedlog za sastanak s Putinom bio je nov, napomenuo je Peskov, dodavši kako će to biti pažljivo razrađeno. Uz to, potvrdio je da je tijekom telefonskog razgovora Putina i Bidena, koji se održao 13. travnja na inicijativu američke strane, pokrenuta tema zaoštravanja ukrajinskog pitanja.

Putin je objasnio da se pristupi političkom rješenju u Ukrajini temelje na sporazumima iz Minska.

U telefonskom razgovoru Biden je predložio Putinu da se idućih mjeseci sastanu  u trećoj zemlji. Biden je u razgovoru također rekao kako je zainteresiran za normalizaciju bilateralnih odnosa i osiguranje strateške stabilnosti.

Dmitrij Peskov dodao je kako Bidenov poziv za Putina nije bio neočekivan.

“Logika i dalje govori u prilog potrebi nastavka dijaloga na najvišoj razini”, kazao je Peskov.





Istodobno, mjesto i vrijeme sastanka predsjednika Sjedinjenih Država i Rusije bit će dodatno koordinirano diplomatskim kanalima.

Moskva je jučer upozorila američkog veleposlanika da će Rusija oštro reagirati na nove proturuske sankcije ako budu uvedene.

 





Komentari

komentar

You may also like