Kremlj: Rusija će pobijediti u ‘hibridnom ratu’ s Ukrajinom i Zapadom

Kremlj je u utorak ustvrdio da će Rusija pobijediti u “hibridnom ratu” s Ukrajinom i Zapadom i postići sve svoje ciljeve, izvještava Anadolu Agency.

“Sigurni smo da će sve biti u redu i sigurni smo da ćemo pobijediti, postići ćemo sve ciljeve”, rekao je glasnogovornik Dmitrij Peskov na obrazovnoj konferenciji New Horizons u Moskvi. Rusija se, rekao je, bori u ratu ne samo s Ukrajinom nego i sa SAD-om i drugim zapadnim zemljama. “Mi ih još uvijek blago nazivamo ‘neprijateljskim državama’, ali rekao bih da su to već agresivne države jer ono što rade je rat”, ustvrdio je glasnogovornik.

Prema Peskovu, Rusija se nosi s “hibridnim ratom”, koji sugerira ne samo umiješanost američkih i britanskih savjetnika i isporuku oružja Ukrajini, već i diplomatski, politički i ekonomski rat – pokušaj izolacije Rusije iz svijeta. Tražeći alate za rušenje Rusije, zapadne zemlje krše temeljne vrijednosti, uključujući nepovredivost privatnog vlasništva, rekao je. “Ponekad se čini da je samo postojanje Rusije značajan iritant za kolektivni Zapad, a oni su spremni učiniti sve da nas spriječe da se razvijamo i živimo onako kako želimo”, zaključio je.

Rusija je godinama pokušavala objasniti Zapadu da ne voli “rakete i oružje” postavljene u blizini njezinih granica kada se NATO nastavlja širiti, rekao je Peskov.

Istaknuo je da je Moskva pokušala pregovarati o novim sigurnosnim načelima u Europi kojima bi se postiglo stanje mira i suzbijanje diskriminacije u gospodarstvu i trgovini. “No, nisu nas baš poslušali, jer je u svijetu vrlo jaka konkurencija, a općenito je kolektivni Zapad uređen u obliku piramide, a na vrhu stoji SAD. Kontrolni centar nalazi se tamo”, rekao je.

Međutim, tvrdi Peskov, Rusija ima sve što joj je potrebno da se nosi s trenutnim problemima. Konačno, sukob sa Zapadom završit će formiranjem novog svijeta u kojem će se čuti glas Rusije, rekao je. “Uvjeren sam da svaki rat završava u miru. I ovaj svijet će biti onaj u kojem će se naš glas čuti, gdje će nam biti ugodno, gdje ćemo biti sigurni i gdje ćemo pouzdano stajati na nogama”, rekao je Peskov.





Komentari

komentar

You may also like