Kremlj: Specijalna vojna operacija ne ovisi o vremenskim uvjetima

Specijalna vojna operacija u Ukrajini ne ovisi o vremenskim uvjetima, ona se nastavlja i njeni će ciljevi biti postignuti, rekao je u četvrtak medijima glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, prenosi Tass.

“Specijalna vojna operacija se nastavlja, ne ovisi o klimatskim ili vremenskim uvjetima”, rekao je Peskov. Dodao je da se “ciljevi operacije moraju postići”.

Odgovarajući na pitanje o milijunima građana Ukrajine koji su 15. studenog ostali bez električne i toplinske energije zbog borbenih djelovanja u vrijeme kada su vremenske prognoze predviđale niže temperature zraka, Peskov je rekao da je to posljedica napada na vojnu infrastrukturu zbog nevoljkosti Kijeva za vođenje pregovora s Rusijom. Komentirajući masivne zračne napade koje su ruske oružane snage izvele na ukrajinski vojni sustav zapovijedanja i kontrole i povezane energetske objekte, Peskov je kazao da su “dotični infrastrukturni objekti izravno ili neizravno povezani s vojnim potencijalom Ukrajine i ukrajinskog režima”. “Nespremnost ukrajinske strane da riješi problem i uđe u pregovore, štoviše, odbijanje ukrajinske strane dogovorenog razumijevanja teksta [Istanbulskih sporazuma] i tako dalje, glavni su uzroci posljedica. To je ono što vrijedi spomenuti”, istaknuo je u odgovoru na pitanje u kakvoj su korelaciji vojni ciljevi specijalne operacije s učincima na miran život običnih građana.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je u srijedu da su ruske oružane snage 15. studenog izvele masivan napad visokopreciznim oružjem dugog dometa iz zraka i mora na ukrajinski vojni zapovjedni i kontrolni sustav i povezana energetska postrojenja. Ciljevi napada su, rekao je, postignuti.

Rusija nastavlja napade na ukrajinske energetske objekte, dok u Ukrajini pada prvi snijeg

 

 

Komentari

komentar

You may also like