Kremlj tvrdi da ‘glasne izjave’ Nancy Pelosi o Azerbejdžanu i Armeniji ne pomažu

Kremlj je u ponedjeljak rekao da “glasne izjave” predsjednice Zastupničkog doma američko Kongresa Nancy Pelosi o uzrocima graničnog sukoba između Azerbajdžana i Armenije vjerojatno neće pomoći u stabilizaciji situacije, prenosi Reuters.

U razgovoru s novinarima, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi “tihi i poslovni pristup” armensko-azerbajdžanskom sukobu urodio plodom. Peskov je rekao: “Sve… učinjeno u tihom i poslovnom pristupu može pridonijeti normalizaciji odnosa, stabilizaciji situacije na granici, sve se to može pozdraviti. Mogu li takve akcije i izjave visokog profila doista pridonijeti normalizaciji situacije? Da vidimo.”

Pelosi je ovog vikenda posjetila Armeniju u neviđenom iskazu potpre SAD-a zemlji koja je već više od tri desetljeća u sukobu sa svojim susjedom Azerbajdžanom zbog otcijepljene regije Nagorno-Karabah. Tijekom svog posjeta, Pelosi je pohvalila armensku demokraciju i kritizirala ono što je nazvala “ilegalnim” napadima Azerbajdžana, nakon što su prošlotjedni sukobi duž granice dviju zemalja odnijeli više od dvjesto života.

Nancy Pelosi opet šalje poruke posjetama: Ovaj puta stigla u Armeniju koja je u sukobu s Azerbajdžanom

Komentari

komentar





You may also like