Kremlj: Zapad bi mogao pomoći u organizaciji mirovnih pregovora Rusije i Ukrajine

Zapad bi mogao pomoći u organizaciji stabilnih rusko-ukrajinskih mirovnih pregovora, rekao je Kremlj u petak, prenosi Anadolu.

“Komunikacija sa Zapadom također bi mogla biti usmjeravajući, osnažujući element takve komunikacije (rusko-ukrajinskih mirovnih pregovora), jer Kijev vrlo temeljito provodi direktive koje odande dolaze”, rekao je glasnogovornik Dmitrij Peskov na konferenciji za novinare u Moskvi.

Komentirajući izjave talijanskog političara Silvija Berlusconija, koji je predložio “namamiti” ruskog predsjednika Vladimira Putina na sastanak s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, Peskov je preporučio da se Zelenskog prvo “namami”. Moskva je opetovano kritizirala Zelenskog jer je odbio razgovore s aktualnim ruskim vodstvom prema zakonu koji je potpisao prošlog mjeseca nakon aneksije dijelova Ukrajine.

Peskov je komentirao i presudu Haaga u kojoj se priznaje nepostojanje izravne krivnje Rusije u obaranju malezijskog leta MH17, rekavši da mu je žao što Rusija nije bila dio pretprocesne istrage. Što se tiče same presude, rekao je da će Moskva objaviti svoje procjene nakon što je prvo duboko analizira.

O rezoluciji Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u četvrtak, kojom se Rusija poziva na povlačenje iz nuklearne elektrane Zaporižja u Ukrajini, Peskov je rekao da će Moskva ostati u kontaktu s međunarodnom nadzornom organizacijom.

Kremlj: Specijalna vojna operacija ne ovisi o vremenskim uvjetima





 

 





Komentari

komentar

You may also like