Kriza goriva u SAD-u nakon hakerskog napada

Najveći cjevovod istočne obale SAD-a, energetska “žila kucavica” Colonial Pipeline i dalje nije većinski u pogonu nakon paralizirajućeg hakerskog napada. Najavili su normalizaciju krajem tjedna ili za vikend.

Cijena goriva U SAD-u nije bila viša od 2014., a jučer je iznosila 2.98$ po galonu, piše BBC. Vlada govori da nestašica goriva ne postoji. Ipak glasnogovornica energetskog ureda Jennifer Granholm zamolila je vozače da ne nakupljaju višak goriva kao “toalet papira na početku pandemije” i da postoji “zastoj” u državama: Sjeverna i Južna Karolina, Tenessee, Georgia i Virginia, državama koje ovise o blokiranom cjevovodu. Rekla je kako goriva ima, ali ga treba dovesti na prava mjesta.

No, vozače teško mogu utješiti dugački redovi vozila kao i statistika o broju pumpi koje nemaju goriva. Naime, aplikacija GasBuddy za praćenje stanja goriva po benzinskim pumpama govori jutros o preko tisuću pumpi bez goriva. U državama Sjeverna Karolina, Georgia i Virginija broj “sušnih” pumpi je između 8 i 14%. U nekim regijama tih država čak trećina pumpi nema goriva.

Kilometarski redovi izgledaju ovako:

Komentari

komentar

You may also like