Lavrov: dogovoren datum posjeta Moskvi britanskog šefa diplomacije

U tijeku je govor ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova u ruskom parlamentu – Državnoj dumi, iz kojeg izdvajamo do sada najzanimljivije dijelove:

Rusija će poduzeti mjere ako Zapad zanemari sigurnosne zahtjeve

Rusija neće dopustiti da se prijedlozi o sigurnosnim jamstvima razvodne u raspravama i, u nedostatku reakcije, poduzet će konkretne korake, kazao je Sergej Lavrov.

“Ako ne bude konstruktivnog odgovora i Zapad nastavi svojim agresivnim smjerom, tada će Moskva, kao što je predsjednik (Vladimir Putin, op.GN.)više puta izjavio, poduzeti potrebne uzvratne mjere”, kazao je ruski šef diplomacije u Državnoj Dumi.

Rusija očekuje da će odgovor o podnesenim projektima dobiti ovaj tjedan, podsjetio je Lavrov i dodao kako Rusija neće javno objaviti odgovor SAD-a o jamstvima ukoliko ovaj to zatraži.

Lavrov je također kazao da će se Moskva oštro obračunati s pokušajima da se Rusija prikaže kao strana u sukobu u Ukrajini. Prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Države guraju Kijev na izravne provokacije protiv Rusije, umjesto da tjeraju ukrajinsko vodstvo na pridržavanje sporazuma iz Minska.





Sve se to radi kako bi SAD i EU sebi osigurale jednostrane prednosti, zaključio je.

Dogovoren posjet britanskog ministra vanjskih poslova Moskvi

Lavrov je u svom govoru, koji još uvijek traje, upravo kazao kako je dogovoren datum posjeta britanskog ministara vanjskih poslova ruskoj federaciji, i da bi se on trebao održi u roku dva tjedna.





 

Komentari

komentar

You may also like