Lavrov: Kolektivni Zapad predvođen SAD-om odavno je objavio rat Rusiji

Kolektivni Zapad pod vodstvom SAD-a već je davno objavio rat Rusiji, ponajviše nakon državnog udara u Ukrajini 2014., rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za program Great game, čiji je isječak u srijedu emitirao Channel One.

“Kolektivni Zapad, na čijem je čelu nuklearna sila – SAD, je u ratu s nama. Taj nam je rat objavljen dosta davno, nakon državnog udara u Ukrajini koji je potaknut od strane SAD-a i, zapravo, podržan od strane Europske unije, i nakon sporazuma iz Minska koje nitko nije namjeravao provesti, kako se sada čini, a gospođa Merkel to je još jednom potvrdila“, poručio je Lavrov.

U intervjuu njemačkom nacionalnom tjedniku Die Zeit objavljenom 7. prosinca, Merkel je zaključivanje sporazuma iz Minska 2014. opisala kao pokušaj da se Ukrajini da vremena da ojača. Ustvrdila je da je svima jasno da je sukob u zastoju i da problem nije riješen, “ali to je ono što je Ukrajini dalo neprocjenjivo vrijeme”. Izrazila je sumnju da li bi zemlje NATO-a tada bile u stanju pružiti potporu Kijevu u istoj mjeri u kojoj su to činile sada.

Vučić: Izjave Merkel o Sporazumu iz Minska bacaju novo svjetlo na događaje u Ukrajini

Komentari

komentar





You may also like