Lavrov: Milanovićeva izjava o ratu u Ukrajini je “poštena”

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ocijenio je u srijedu “poštenom” nedavnu izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da NATO vodi posrednički rat protiv Rusije u Ukrajini, prenosi Tass.

Milanović je nedavno izjavio da Sjedinjene Američke Države i NATO vode posrednički rat protiv Rusije preko Ukrajine. “Washington i NATO vode posrednički rat protiv Rusije uz pomoć Ukrajine. I obrnuto”, kazao je Milanović.

Lavrov je na godišnjoj tiskovnoj konferenciji u Moskvi pohvalio Milanovićevu izjavu koju je prije nekoliko dana dao u Vukovaru, rekavši kako je hrvatski predsjednik nedavno dao do znanja “da je ovo NATO-ov rat”. “Hrvatski predsjednik Milanović nedavno je rekao da je to rat NATO-a protiv Rusije. To je iskrena i poštena izjava”, rekao je Lavrov u govoru na svojoj godišnjoj novinskoj konferenciji o rezultatima ruske diplomacije 2022. godine.

Tass dodaje da se Milanović protivio obuci ukrajinskih vojnika na hrvatskom teritoriju smatrajući da bi njihova obuka u državama članicama EU-a mogla imati opasne posljedice, kao i da parlament nije podržao vladin prijedlog da se ukrajinskoj vojsci omogući obuka u zemlji.

Lavrov: Kolektivni Zapad predvođen SAD-om odavno je objavio rat Rusiji

Komentari

komentar

You may also like