Lavrov nakon sastanka u Turskoj: Zapad se ponaša opasno zbog Ukrajine

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je u četvrtak kako u razgovorima s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom nije postignut napredak po pitanju prekida vatre radi evakuacije civila.

Govoreći nakon razgovora s ruskim ministrom u turskoj Antaliji, Kuleba je rekao da je najteža situacija u ukrajinskom gradu Mariupolju, a da Lavrov nije predan rješenju za humanitarni koridor u tom gradu.

Ukrajinski ministar u srijedu je pozvao Rusiju da dozvoli evakuaciju civila iz tog grada. Kuleba je naglasio da je Ukrajina spremna za diplomaciju, no da je spremna obraniti se.

Gradske vlasti Mariupolja izvijestile su u četvrtak da su stambene četvrti u gradu mete ruskih napada.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova rekao je kako se čini da će Rusija nastaviti svoju ofenzivu i da traži predaju Kijeva koju neće dobiti.

Kuleba je rekao da je njegov dojam sa sastanka bio da Rusija u ovom trenutku nije spremna uspostaviti primirje nakon invazije na Ukrajinu.





Lavrov ima drukčiji dojam o tome što ministri vanjskih poslova rade u krizi, dodao je.

Lavrov je izjavio u četvrtak na odvojenoj konferenciji za novinare nakon razgovora s ukrajinskim kolegom da se Zapad ponaša opasno zbog Ukrajine i da ruska vojna operacija tamo ide prema planu.

Lavrov je rekao da Zapad stvara opasnu situaciju u regiji koja će potrajati dugi niz godina te da oni koji su isporučivali oružje Ukrajini i tamošnjim plaćenicima trebaju shvatiti opasnost onoga što rade.





Komentari

komentar

You may also like