Lavrov: Ne smije se dozvoliti destabilizacija u susjednim zemljama Afganistana

Razvoj stanja u Afganistanu intenzivno prate ključne zemlje svijeta i regije, a jedna od njih svakako je i Rusija, ponajviše zainteresirana za stabilnost te zemlje s obzirom na, u suprotnom, moguće prelijevanje krize i u Afganistanu susjedne zemlje, između ostalog i u države Srednje Azije iz sastava bivšeg SSSR-a gdje Moskva ima snažan utjecaj i interese. O tome svjedoči i slijedeća vijest:

Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije, izjavio je u ponedjeljak, 1. studenog, kako je važno spriječiti destabilizaciju Afganistanu susjednih zemalja i da je za Rusiju stanje u srednjoazijskim državama od temeljne važnosti, jer one praktički nemaju granice s Ruskom Federacijom te da s gotovo svima njima postoji bezvizni.

“Potreba je da se spriječi destabilizacija susjednih zemalja, da se spriječi “prelijevanje” terorističke i narko-prijetnje iz Afganistana; potreba je za suzbijanje ovih prijetnji unutar samog Afganistana”, kazao je šef ruske diplomacije u programu televizije Rusija 24.

Komentari

komentar

You may also like