Lavrov objasnio kako će se odvijati pripajanje ukrajinskih regija Rusiji

Građani Ukrajine sami će odrediti svoju sudbinu tijekom referenduma o pristupanju regija u kojima žive Rusiji, to će biti na njima, a ne na bilo kome drugom, izjavio je u srijedu, 27. travnja, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na medijskoj konferenciji nakon razgovora s ministrom vanjskih poslova Eritreje Osmanom Salehom Mohammedom.

Odgovarajući na pitanje novinara o mogućnosti referenduma o pridruživanju Rusiji u regijama Ukrajine, šef ruske diplomacije izjavio je sljedeće:

“Od samog početka specijalne operacije najavili smo kako je njezin cilj zaštititi civile koji pate od militarizacije i nacifikacije svoje zemlje. Od činjenice da otvoreni neonacisti vladaju u agencijama za provedbu zakona, koji se ni ne ustručavaju demonstrirati odgovarajuće simbole nacističke Njemačke. Od činjenice da vlada na čelu s predsjednikom donosi zakone koji dosljedno ubijaju ruski jezik, kulturu i obrazovanje u Ukrajini. … A raspoloženje ljudi ovdje mora biti stavljeno na prvo mjesto…. Kada smo najavili početak specijalne operacije, rekli smo da ćemo polaziti od pretpostavke da će građani Ukrajine sami odrediti svoju sudbinu.“

 

Komentari

komentar
You may also like