Lavrov: Rusija će odgovoriti na bilo koje neprijateljske poteze SAD-a

Danas smo izvijestili o najavama američke administracije o mogućem uvođenju novih proturuskih sankcija nakon što je Washington izvršio provjere vezano uz, kako kaže, neprijateljske radnje Rusije prema SAD-u (vidi poveznicu ispod teksta).

Na ove izjave Washingtona maloprije je reagirao ruski ministar vanjskih poslova koji se nalazi u službenom posjetu Kazahstanu, nakon što je prethodno posjetio Indiju i Pakistan.

Rusija je spremna odgovoriti na sve neprijateljske akcije Washingtona, izjavio je Sergej Lavrov tijekom medijske konferencije u spomenutoj srednjoazijskoj državi, bivšoj članici SSSR-a.

Zamoljen da komentira navedene američke izjave Lavrov je kazao slijedeće:

“Teško je to komentirati. Odgovorit ćemo na bilo kakve neprijateljske korake – podrazumijeva se. Dok ne vidim bilo kakve konkretne odluke, ništa nije najavljeno.”

Prethodno je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila kako će mjere protiv Rusije biti poduzete u sljedećih nekoliko tjedana. Prema Bloombergu, administracija Joe Bidena razmatra protjerivanje ruskih diplomata i uvođenje novih sankcija.





SAD razmišljaju o protjerivanju ruskih diplomata

 





Komentari

komentar

You may also like