Lavrov: Rusija neće tolerirati miješanje u unutarnje stvari

Sergej Lavrov, govoreći danas pred nastavnicima i studentima Baltičkog saveznog sveučilišta Immanuel Kant u ruskoj enklavi Kalinjingrad, preciznije njenom istoimenom gradu, izjavio je kako Rusija neće tolerirati miješanje u svoje unutarnje stvari pod krinkom različitih institucija civilnog društva. Istodobno, Rusija pozdravlja suradnju sa svim zemljama posredstvom civilnog društva, ako je ono uvjetovano željom za razvojem kontakata između ljudi, za pomoć u komunikaciji i stvaranju prijatelja.

“Ali ako se pod krinkom aktivnosti različitih institucija civilnog društva promatraju pokušaji miješanja u naše unutarnje stvari pod krinkom narodne diplomacije, naravno, takve pokušaje nećemo ostaviti bez reakcije, nećemo ih tolerirati”, kazao je ruski šef diplomacije.

Lavrov je dodao kako će Rusija nastaviti surađivati ​​sa svim partnerima, rješavajući svoja pitanja sama, bez vanjskih uplita.

“To se odnosi i na predstojeće izbore za Državnu dumu“, kazao je Lavrov, dodavši kako se već čuju glasovi koji idu prema „pokušajima da se dovede u pitanje njihov rezultat“. Zaključio je kako je za Rusiju „važan rezultat koji se temelji na mišljenju našeg naroda“, koji će sam „odrediti svoj razvoj u idućem povijesnom razdoblju“.

 

Komentari

komentar





You may also like