Lavrov: SAD su dokazale „potpunu nepouzdanost“ kao partneri

Nakon što je jučer Kina službeno odgovorila na uvođenje novih američkih sankcija protiv kineskih i ruskih tvrtki (povezanih, prema mišljenju Washingtona s vojskama dviju zemalja) o čemu smo izvijestili jučer (vidi poveznicu ispod teksta), danas je to učinio i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Izjavio je kako „neprijateljska američka politika prema Rusiji već dugo nikoga ne iznenađuje“ i da će nakon novih američkih sankcija uslijediti mjere odmazde.

“Naravno, odgovor će uslijediti, i to ne samo u pogledu identičnih mjera ili asimetrije, već ćemo izvući dodatne zaključke”, kazao je. Naglasio je kako će ti zaključci utjecati na čitav kompleks rusko-američkih odnosa, prenosi Interfax.

“Postupci Washingtona odražavaju američku stratešku liniju da što više oslabi konkurente na svjetskim tržištima, da uvede metode nepoštene konkurencije uz grubo kršenje pravila Svjetske trgovinske organizacije”, izjavio je Lavrov.

Time su Sjedinjene Države još jednom jasno dale do znanja kako namjeravaju promicati vlastita pravila koja nameću svima ostalima, izjavio je ruski šef diplomacije.

„Sjedinjene Države dokazale su svoju potpunu nepouzdanost kao partneri“ i to svi trebaju uzeti u obzir, kazao je Lavrov, podsjetivši i kako američki poduzetnici također pate od djelovanja Washingtona i trpe značajne gubitke.





“Nedavni kontakti u okviru američko-ruskog poslovnog vijeća pokazali su da većina gospodarstvenika nije zadovoljna ovakvim stanjem stvari i da je vrlo zainteresirana za obnavljanje normalnih temelja i uzajamnu korist”, zaključio je Lavrov.

Kineski oštar prosvjed protiv američkih sankcija





 

Komentari

komentar

You may also like