Lavrov: u berlinskoj klinici nisu pronašli otrov u krvi Navalnog! To je učinio Bundeswehr

Na sastanku s predstavnicima Udruženja europskog biznisa u Rusiji, ruski šef diplomacije Sergey Lavrov izjavio je kako liječnici berlinske klinike Cherite u krvi Alekseja Navalnog nisu pronašli tragove bojnih otrova, već da je to učinjeno, kasnije, u laboratoriju njemačke vojske – Bundeswehra.

Naglasio je kako su ruski liječnici iz bolnice u Omsku njemačkim kolegama predali rezultate svih analiza koje su napravili, kao i svoje zaključke.

„Skrećem vašu pozornost, kako u klinici Charite nisu pronašli nikakva otrovna sredstva u njegovim analizama, već su to učinili u bolnici Bundeswehra. I evo, još do danas ne znamo: jesu li Francuzi ili Šveđani sami učinili te analize, ili su im te analize predali Nijemci“, kazao je danas Lavrov na spomenutom sastanku (info: RIA).

Pri tom je upozorio i na neprihvatljivost tona koji si dopuštaju pojedini predstavnici njemačkih vlasti u razgovoru s Moskvom. „Ja se jako nadam da će ta anomalija završiti i da ona ne može održavati istinsku sliku odnosa Nijemaca prema Rusiji“, zaključio je ruski šef diplomacije, koji, za one koji to još ne znaju, krajem listopada stiže u posjet Hrvatskoj.

 
 

Komentari

komentar

loading...

You may also like