Lavrov: ultimatumi i sankcije – sve što je ostalo od američke diplomacije!

Ruski vojnici u Venezueli se nalaze na potpuno legitimnoj i zakonitoj osnovi, izjavio je u nedjelju, 31. ožujka, ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov, komentirajući poziv američkog predsjednika Donalda Trumpa da se Rusi „spakiraju“ iz Venezuele.

„Rusko Ministarstvo vanjskih poslova već je dalo odgovarajući komentar. Mi smo reagirali na telefonski poziv koji je meni uputio američki državni tajnik Mike Pompeo, s približno takvim, više pažljivijim pozivom. Mi smo objasnili što u Venezueli rade naši vojnici, na potpuno legitimnoj i zakonitoj osnovi osiguravaju opsluživanje tehnike koju smo mi isporučili u skladu s međuvladinim sporazumom, ratificiranim od strane venezuelanskog parlamenta i potpuno sukladnim Ustavu Venezuele“, kazao je ruski šef diplomacije.

Na pitanje o tome, koliko su prihvatljive u diplomatskoj praksi izjave poput „spakirati“ i sl. Lavrov je odgovorio kako je došlo vrijeme novih pristupa, poglavito u američkoj politici, potezima i izjavama i da on to ostavlja „na ukus“ svakome. U američkoj diplomaciji sada nema ništa osim ultimatuma i sankcija, kazao je Lavrov.

 

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like