(VIDEO) Ljevičarski radikali u restoranu izvrijeđali i udarili gradonačelnika Portlanda: “osjećat ćeš se kao šljam”

Ljevičarski aktivisti napali su gradonačelnika Portlanda Teda Wheelera u srijedu dok je večerao. Skupina aktivista prišla je gradonačelniku Wheeleru te su ga izvrijeđali i opsovali, dok ga je jedna aktivistica i udarila.

“Osjećat ćeš se kao šljam što jesi. J*** se, J*** se! Srami se!”, vrišti jedan od aktivista na demokratskog gradonačelnika.

Slični napadi ljevičarskih ekstremista u Portlandu (i drugdje) nisu rijetkost, a ponekad se s napadom rulje suočavaju i obični ljudi u restoranima, dok nasilnici često demoliraju restorane i druge objekte (pogotovo ako su vlasnici kritični prema prosvjednicima).









Gradonačelnik tvrdi da ga je poznata portlandska ljevičarska aktivistica (više puta uhićena) Tracy Molina udarila, ali taj napad nije zabilježen kamerom, navodi Daily Mail. 

“Gradonačelnik je pokušao ignorirati grupu, ali su se naposljetku probili pored zaposlenika restorana na ulazu i ušli unutra. Gradonačelnik je zatražio da odu. U tom trenutku je jedna članica grupe počela zamahivati prema gradonačelniku i došlo je do fizičkog kontakta. Gradonačelnik nije ozlijeđen. Osoblje restorana uvjerilo je grupu da napuste (prostor, op.a). Policija je ubrzo stigla i grupa se raspršila”, navodi se u priopćenju ureda gradonačelnika.

Gradonačelnik nije podnio prijavu protiv nasilnika i za sada nitko nije kažnjen, navodi Daily Mail.

Nakon ubojstva Georgea Floyda u Portlandu su neredi trajali više od tri mjeseca, a lokalni anarhisti više su puta proglašavali autonomnu zonu. Sukobi s policijom još uvijek često izbijaju.

Primjerice, za Staru godinu je došlo do žestokih sukoba u centru grada s policijom.

Komentari

komentar

You may also like