London poziva EU na jačanje sankcija protiv Rusije

Svega dva dana nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin boravio u službenom posjetu Njemačkoj, gdje je bio gost savezne kancelarke Angele Merkel i gdje su mnogi zapadni mediji bili začuđeni razinom radne atmosfere usprkos svim poznatim problemima i postojećim nesuglasicama, novi pritisak na Rusiju zatražio je službeni London.

Tako je britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt izjavio, kako je ruska vanjska politika koja se provodi pod predsjedništvom Vladimira Putina svijet učinila opasnijim i da EU mora pojačati sankcije protiv Moskve, između ostalog i zbog trovanja „Novićokom“ svog bivšeg agenta Sergeya Skripalja i njegove kćeri Julije.

London pri tom ne odustaje od dijaloga s Rusijom, ali moli svoje saveznike da „krenu još dalje, pozivajući Europsku uniju da osigura kako bi njezine sankcije bile sveobuhvatne i kako bi mi stvarno stali bok uz bok sa SAD-om“, kazao je Hunt.

U utorak, 21. kolovoza, Jeremy Hunt će održati govor u washingtonskom Institutu za mir, gdje će, kako se očekuje, govoriti o sankcijama protiv Rusije.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like