London prodaje Ukrajini loše i zastarjelo oružje, tvrdi ruski veleposlanik

Ujedinjeno Kraljevstvo prodaje Ukrajini oružje koje ne zadovoljava uvjete operativne službe i koje teško može koristiti ukrajinskim snagama, izjavio je u utorak ruski veleposlanik u Londonu Andrej Kelin.

“Britanija ju opskrbljuje oružjem i to je činila i prije. Opskrbljuje ih za novac, koliko znamo i isporučuje oštećeno ili zastarjelo oružje”, rekao je u intervjuu za YouTube kanal Solovyov Live. Prema Kelinovim riječima, London je Kijevu prebacio razne vrste oružja, uključujući analoge američkih prijenosnih protutenkovskih raketnih sustava Javelin. “Ukrajina je već dobila dva starija broda. Bilo je nekoliko letova iz UK u Ukrajinu koji su prevozili Javelin britanske proizvodnje, koji su lošija modifikacija od američkih s kraćim dometom paljbe”, rekao je, dodajući da “neće biti velike koristi ukrajinskim oružanim snagama iz ovih zaliha, ali one su u osnovi namijenjene demonstriranju solidarnosti Londona s Kijevom.”

Ukrajina prima vojnu pomoć, uključujući oružje, od zapadnih zemalja. Prema riječima ukrajinskog ministra obrane Alekseja Reznikova, Sjedinjene Države su od 22. siječnja poslale šest teretnih aviona s oružjem. Osim toga, Ukrajini pomoć pristiže iz Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Francuske, Poljske, Litve, Estonije, Češke, Bugarske , Rumunjske i Turske.

Komentari

komentar

You may also like