London ukinuo licencu američkom taxi-prijevozniku „Uber“

O problemima globalne američke tvrtke za taxi usluge „Uber“, koji se odnose na pad vrijednosti njezinih aktiva na burzama i nepovjerenjem investitora u budućnost te tvrtke, nedavno smo pisali na našemu portalu (vidi poveznicu ispod teksta). A o novim problemima te, kako se donedavno smatralo – vrlo perspektivne i profitabilne kompanije, ovoga puta u britanskoj prijestolnici Londonu, danas izvješćuje Reuters.

Naime, u ponedjeljak, 25. studenog, londonska gradska uprava ukinula je radnu licencu za „Uber“ na području toga grada, drugi put u posljednje dvije godine. Prometna uprava Londona (Transport for London, TfL) objavila je kako je pronašla kršenja pravila od strane toga pružatelja taxi usluga, koja ugrožavaju sigurnost putnika.

Promjene u sustavima „Ubera“ omogućile su neautoriziranim vozačima postavljanje svojih fotografija u akaunte autoriziranih vozača i prijevoz putnika, a da za tu djelatnost nemaju dozvole. Regulator je upozorio na najmanje 14 tisuća takvih slučajeva.

„Neovisno o riješenju nekih od tih problema, TfL nije uvjeren kako se takvi problemi neće ponavljati i ubuduće“, navodi se u upravi londonske gradske prometne tvrtke.

„Uber“ je ovu odluku TfL nazvao nepravilnom i najavio svoju žalbu. Taj poroces će vjerojatno uključivati i sudska potraživanja i može trajati mijesecima, a što će Uberovim vozačima, njima oko 45 tisuća, omogućiti nastavak rada za to vrijeme tj. dok traje postupak, neovisno o tome što je rok važenja licence te tvrtke istekao u ponedjeljak.

Uber u problemu: investitori bježe, ne vjerujući prognozama o boljoj budućnosti!
 

Komentari

komentar

You may also like