Lukašenko: Informacija o bombi na letu stigla je iz Švicarske

Danas se parlamentu obratio bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko i komentirao incident s presretanjem putničkog zrakoplova. “Poruka o tome da je bomba na letu stigla je iz Švicarske”- rekao je Lukašenko, a prenio bjeloruski ATN.

Tvrdi da su reagirali na informaciju kako su i trebali te da su poštovali zakone. “Kako smo drugačije uopće trebali reagirati?”- upitao je čovjek koji je na funkciji predsjednika Bjelorusije već 25 godina, a kritičari ga nazivaju posljednjim europskim diktatorom.

“Trebamo očuvati našu zemlju i predati je našoj djeci u dobrom stanju. Povijest je izabrala nas. Mi smo u prvim redovima novog sukoba, koji nije hladni rat, ali je svejedno leden. Samo država koja bude u stanju oduprijeti se hibridnom ratovanju će preživjeti”- dramatično je kazao Lukašenko, a prenosi ga državna Belta. “Moja poruka cjelokupnoj međunarodnoj zajednici jest da nema potrebe napadati Bjelorusiju.”, zaključio je.

U svojoj izjavi nije rekao ništa detaljnije o izvoru iz Švicarske. Ranije je direktor zrakoplovnog prometa pri ministarstvu prometa Bjelorusije kazao kako je prijetnja bombom poslana e-mailom na adresu aerodroma u Minsku sa servisa protonmail.com. Poruka je bila na engleskom, a potpisana je od strane pokreta Hamas.

 

 





 

 

 





Komentari

komentar

You may also like